Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

“Pain is temporary. Quitting lasts forever.”

Vaknade med ryggont imorse. Hade lite ont igår kväll men det var värre imorse. Så struntade i idrotten vilket betyder att jag bara hade en lektion till på 45 min så jag sjukanmälde mig helt från skolan. Kändes onödigt att åka ända dit för att bara ha en lektion, jag kan ändå plugga igen det sen då det var matte. Men ju mer jag har rört på mig desto bättre har det kännts. Har fortfarande ont nu men inte alls lika mkt som imorse.

Har fått lite motion annars idag. Gick upp till stallet och tog med mig hunden. Red ut i 1 h och Zacke fick följa med för första gången. Han skötte sig bra och stack inte iväg iaf. Sen gick jag hem också så Zacke har verkligen fått röra på sig ordentligt och ligger just nu utslagen i vardagsrummet. Jag vill verkligen träna stationer ikväll men vi får se om jag ska träna eller inte. Eftersom det ändå kännts bättre när jag rört mig lite kanske det är bra att träna och jag kan ju köra så mycket jag klarar av, men som sagt vi får se.


Tävlingsoutfit

Det här vill jag ska vara min och Moas tävlingsoutfit i hoppning i vår. Vi får väl se om jag lyckas samla ihop tillräckligt med pengar till att fixa det ;)


Veckoplaneringar

Det var länge sen jag la upp veckoplaneringar här på bloggen så här kommer en planering för Moas ridning och en planering för min egna träning.

Veckoplanering Moa:



Veckoplanering för min egna träning:



Upp, upp och iväg!

Idag har jag varit igång hela dagen. Fick lust att gå ut och gå i förmiddags så tog hunden med mig och gick en längre omväg för att komma till stallet. Gick genom skog, småvägar, sjö och lite annat. Så det tog lite mer än 1 h istället för 30 min att kma till stallet. Väl framme där fixade jag grejerna, mockade hagen, putsade dressyrsadeln och dressyrtränset. När jag kom hem sökte jag sommarjobb, städade och rensade i min garderob. Åkte upp till stallet igen och hopptränade för Sara. Moa var helt överlycklig över det och var jättepigg. Gjorde en riktig stegring ibörjan, haha jag blev nästan chockad, det var en rejäl än. Vet inte varför hon fick för sig att göra så helt plötsligt. Men hon har sina konstiga oförklarliga ideer ibland. Nej men annars höll hon sig väl ganska bra på marken, det blev några busbockningar av ren glädje. 

Det blev lite små hinder och ett hinder med tre galoppbommar innan. Vilket var jättesvårt för Moa, hon hade inte alls koll på bommarna eller sina ben, fort skulle det gå också. Haha så söt är hon. Hela hjärnan fick tänka ordentligt när bommarna kom och benen bara fladdra runt. Det är något som måste tränas på. Hon är fortfarande okunnig och nybörjare så det kmr ta lite tid innan hon får erfarenhet. Det gick lite fort på saker och ting men vi fick till ett jättebra språng på oxern sista rundan. Jag är jättenöjd med Moa och det är så roligt när hon tycker det är så kul. Det är som om himlen öppnar sig när hon ser hindrena, man verkligen ser glimten i ögat.  

Film från idag :)


Om ni vill ha musik:



“You get credit for what you finish, not what you start.”

Godmorgon! Jag som sa att jag skulle blogga igår kväll men så gjorde jag inte det. Ridpasset gick iaf jättebra med Moa. Hon var superfin på slutet. Körde lite övergångar, små volter, öppnor, slutor och skänkelvikningar. Hon jobbade skitbra på slutet! Asså jag fattar inte hur snabbt platserna blir fulla när man ska anmäla sig till dressyrtävlingarna. Jag bad pappa anmäla mig den tiden då anmälningen skulle öppna men han hade lite svårt att hitta och kom in 5 min senare och då var det redan fullt!

Jag har tänkt att anmäla mig till alla som går som har LB och LA klasser för att sen välja ut vilka jag ska åka på bara för att det blir fullt så snabbt. Men seriöst 5 min och det redan är fullt? det är verkligen först till kvarn om man säger så. Däremot så var dettan en LB:1 som jag antagligen inte kommer åka på iaf då jag inte gillar LB:1:an såg sen när jag själv gick in att det oxå hade en LA:2 som inte hunnit bli full än så då anmälde jag mig till den istället. Men som sagt vi får se vilka tävlingar jag verkligen väljer. Det ska ju bli lite hopptävlingar också.


Så just nu ser det ut såhär på min tävlingsdatabas ;)



"Winning isn't everything. Wanting to win is."

När vissa vaknar då har jag redan varit uppe i 5 och en halv timme, så är det när man har häst och har morgonfodringen. Då är man uppe med tuppen! Det skönaste är att man hinner med en massa iaf. Har hittils fodrat hästar, fixade även grejerna, gått ut med hunden, sprungit ca 5 km, pluggat engelska, duschat, fixat naglarna och nu så åker jag och mammsen snart till Handen C. Jag behöver ett par nya träningsbyxor, de har gått sönder. Tänkte även kolla om jag ser någon tröja. Det är sällan jag köper nåt till mig själv, lägger hellre saker på hästen men jag är i behov av lite nya tröjor just nu. 

Tänkte rida i ridhuset ikväll. Har inte bestämt hur jag ska lägga upp passet än så vi får se. Mer uppdatering får ni ikväll. Have a nice day!


Zackebus <3

"Learn to let go. That is the key to happiness."

Det är dags för fredagmys om det så är det sista jag gör!...
Jag orkar inte lära mig köra bil, seriöst kan man inte bara ta något piller så man kan köra bil på en gång? Skulle var jätteskönt om jag hade körkort just nu. Red ut en sväng på Moa idag också. Red en lite längre sväng än igår. Jag var dock livrädd att jag skulle möta en älg i skogen, jag gillar inte att rida där när det är mörkt och ändå så gör jag det??. De finns vissa matställen för älgarna där så man vet att de håller sig där någonstans. Moa stannade och flåsade ovanligt mycket en gång så jag höll på att kissa på mig, hehe. Jag vet att om vi skulle möta en älg skulle antagligen inte älgen göra nåt men det är Moa jag inte litar på. Hon skulle bli helt galen så skulle jag inte kunna sitta kvar och så skenar hon iväg och springer ut på vägen och skadar sig, det är det jag är rädd för. 

Men vi mötte ingen älg som tur var och annars så njöt jag fullt ut av ridturen. Moa verkar älska snön och tyckte det var kul att komma ut. Superhärligt att galoppera i snön och öka på lite! 


"I live in my own little world, but it's okay, they all know me there!"

Yes, idag fick Moa sina skor iaf. Jag tog en sväng ut i snön. Moa tyckte det var skojigt och ville helst springa fort. Det var riktigt härligt att ta en galopp mellan ängarna i snön. På söndag blir det hoppträning också, lämngtar! Fast kommer ha en överspidag och galen häst men sålänge jag sitter kvar är det väl lugnt ;)

Nej vad ska jag mer fylla ut denna värdelösa text med. Vad jag har gjort annars idag är verkligen helt ointressant så det ska jag inte tortera er med att behöva läsa. Jag kan bjuda på ett roligt youtube klipp jag och en kompis hittade idag i skolan. 



Not in the mood....

Seriöst!! nån vill inte att jag ska kunna träna min häst. Först får hon vila (OK det bestämde jag men iaf) sen när man vill köra igång gör hon sig illa så då får hon vila några dagar till. Hinner rida 2 dagar sen tappar hon en sko men det funkar att rida iaf men när man väl ska rida då så sitter den andra skon jättelös istället. Idag skulle hosvlagaren komma och efter det skulle jag rida för Jennie men nej då blir hovslagaren sjuk och Moa saknar nu två dojjor bak! Vem vill inte att min häst ska röra på sig??? Aja jag har fått en ny hovslagartid imorrn och banne mig om det är något annat som kommer ivägen som gör att jag inte kan rida!!

Plus så tror jag håller på att bli sjuk. Har snorat hela dagen och min kompis kände sig dålig och när hon blir sjuk blir alltid jag sjuk. Har känt mig allmänt nere idag så den här dagen får ett stor minus från min sida!
En stor fet kladdkaka med extra grädde och varmchoklad till det skulle sitta fint nu bara för att jag är såå pissed off men nyttighetshjärnan säger nej så jag får väl äta en frukt istället....



Livet är bra orättvist ibland...

“Quitters never win and winners never quit ”

Godmorgon! Älskar mina måndagar den här terminen! Börjar 11 och slutar 14, härligt! Har kunnat sova ut och bara tagit det lugnt här på morgonen. Ska snart dra till bussen nu. Ska rida Moa i ridhuset ikväll. Hörs!


Jag idag ;)

Är Moa glad är jag glad :)

Shit vad det har snöat helt plötsligt, har verkligen snöat konstant. Även om jag vill ha vår så är det bättre att det är snö än isigt och halt. Red som sagt med Malin i ridhsuet. Vi tog fram lite bommar, cavaletti och ett litet hinder. Det här var det roligast Moa gjort på länge. Haha hon har verkligen saknat hoppningen som har kommit lite på efterkälken under jullovet. Det gick fort och med öronen spetsade framåt hela tiden. Några bocksprång blev det oxå. Men hon var riktigt fin iaf och jobbade på bra.

Cavalettibommarna var bästa hittils och hon lyfte ordentligt på benen. Hindret rusade hon på men hon har ju vilat så ville inte hålla på och dra i henne. Dessutom berömmer jag henne bara när hon är såhär positiv vilket gör att hon blir ännu gladare och kämpar ännu mer. Hon är så rolig för när vi värmde upp var hon lite kossig och inte alls lika taggad. Sen bara för att hon råkar nudda en bom i galoppen så slänger hon iväg ett bocksprång och så startar motorn.  Det är antingen på eller av. Jag tycker jag red bra, mjukt och lät henne sköta det mesta själv. Även om hon var taggad var hon för det mesta rund i formen. Jag berömmde mycket vilket är jätteviktigt när man rider Moa. Ett roligt pass :)


My precious <3


“Try and fail, but dont fail to try"

Godmorgon! Skrev inget inlägg igår men orkade inte. Red Moa i ridhuset för första gången efter vilan om man inte räknar med den gången jag skulle sätta igång henne men hon trampa sig själv och fick vila lite till. Iaf så gick det inte så bra haha hon var jättejobbig. Hon bockade inte eller höll på så utan hon var bara allmänt jobbig och gick emot mina hjälper. Men på slutet lyckades jag ändå få till en någorlunda bra trav och galopp. Men orkade inte bry mig så mkt om det ridpasset, vi får bara köra hårt nu så hon och jag kommer igång igen.

Idag ser planerna ut såhär: Morgonfodring (redan gjort), ut med hunden (oxå redan gjort), plugga, kolla på internet ef nya stigbyglar, slänga skräp och köpa torv med Malin, rida i ridhuset med lite små hinder med Malin och senare ikväll köra intervall flex på F&S.


Haha gillar den här bilden ;)

En dröm blir till verklighet!?

Red ut en sväng på prinsessan idag. Skrittjobbade henne i ca 40 min med skänkelvikningar halter, halvhalter, öppna, sluta, tempoväxlingar och ryggningar. Hon jobbade på jättebra och skrittade på ordentligt och var fin i formen. Inget bus blev det heller.

Juste, det hände en hel skum grej idag. Igår så hittade jag inte min pannlampa i stallet. Letade lite när jag kom hem också men det skulle vara konstigt om jag hade tagit hem den för det gör jag aldrig. Så jag antog att jag måste ha tappat den. Imorse innan jag vaknade drömde jag att jag hittade pannlampan i en ficka på min reflexjacka. Jag blev jätteglad i drömmen. Sen när jag vaknade blev jag besviken för att den inte var sann. Men jag tänkte att jag kan ju kolla i reflexjackan om den är där men det trodde jag verkligen inte, jag hade ju bara drömt det lixom. Så jag kollade i reflexjackan och tror ni inte pannlampan ligger där. Haha min hjärna måste ha kommit på det utan att jag egetnligen visste det. Det var verkligen skumt! Haha snacka om att en dröm blir till verklighet ;)



“Be proud, but never satisfied.”

Godmorgon! Finns inte så mycket roligt att skriva inom hästväg just nu. Ska skrittjobba Moa idag och imorrn kan jag nog inprincip köra på som vanligt. Nästa vecka kommer det bli mer lektioner så då blir det kanske lite roligare att läsa mina inlägg. Jag tror även mamma kommer kunna filma också. Ska snar gå till bussen. Hörs senare!




"Work not to look good, but to make others look bad”

Shiit vilken träningsvärk man kan ha. Intervallflex träningen igår bet hårt i benen. Gymmade idag efter skolen också så det känns lite extra mycket nu såhär på kvällen. Men det är härligt med träningsvärk då vet man att någon muskel har fått jobbart ordentligt iaf. Moa var lite varm om sitt lilla sår som hon fick igår så det blev vila för henne idag. Vilket hon verkligen behöver, eller inte... Vill ju köra hårt med henne igen. Aja tur att det inte är så farligt iaf.