Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

Lektion igen :)

Lektion idag för Jennie igen och det gick ännu bättre än igår. Vi körde programdelar och hela programmet av LA:3 och LB:3. Moa kom igång ordentligt på slutet och blev lite ivrig men det är precis där jag vill ha henne så jag kan börja jobba henne med den energin för det är då hon får fram hennes snyggaste gångarter. Vi behöver öva lite mer på vägarna så att de verkligen sitter perfekt och att hon håller den runda fina formen genom hela programmet och sen att hon inte heller försöker göra saker före mig. Hon gick annars riktigt bra och hade bra form, takt och tempo. Längtar galet mycket till tävlingarna börjar! 
Annars idag har jag bara pluggat, gått ut med hunden och simmat. Nu blir det att plugga lite till och sen kolla film :)


Gammal bild

Jag har ett sto

Dressyrlektion för Jennie idag och det gick jättebra. Körde lite som vi brukar dvs förvändgalopp, volter, ökningar i galopp och trav m.m. Ökningarna gick riktigt bra, hon svarade jättebra framåt, det var bästa ökningen jag har fått med henne både i galopp och traven. Hon hade en bra framåtbjudning, form och takt i nästan hela passet. Är riktigt nöjd. När jag skulle skritta hem så såg Moa en häst, tror det var en valack. Hon blev helt tokig. Haha så jag hoppade av. Hon började brunsta, visa upp sig, frusta och hålla på. Medan jag skulle hålla koll på henne var jag tvungen att hålla koll på mina egna fötter också, det är ju så halt på vägarna nu. Jag fick be tjejen som ledde den andra hästen att vänta lite tills jag gått förbi för annars hade jag nog inte kunnat hålla henne. När vi efter en liten stund lyckas komma utom räckhåll från den där hästen slutade hon med stofasonerna. Det var första gången jag har varit med om att hon gjort så. Men tydligen så var det en hingst som stod och gnäggade där på högdalen som hördes tydligt hele tiden så Moa kanske kopplade den här hästen som hingsten eller nåt. Haha men hon var riktigt snygg när hon visade upp sig med svansen upp i vädret och taktade runt.

Förutom att rida och vara i stallet så har jag gymmat på friskis och svettis och nu alldeles strax ska jag och syrran se på bio med Farmor och Classe. Vi ska se War horse. 



Första dagen på sportlovet

Första dagen på sportlovet då! Har inte gjort något speciellt än gått ut med hunde, pluggat samhälle i två timmar och precis käkat lunch. Tänkte cykla upp till stallet och rida ut på Moa. Senare ikväll blir det träning på friskis och svettis. Det är väl ungefär så min dag kommer se ut idag. 

Det är inte så mycket hästtävlingar nu i vår tycker jag. Desutom måste man verkligen vara prick på sekunden med att anmäla sig när anmälningstiden börjar annars hinner det bli fullt. Men jag har iaf planerat för det här tävlingarna än så länge:

6/4 LB:2 och LB:3 Tyresö
8/4 LB:2 eller LB:3 Botkyrka
15/4 LB:2 eller LA:3 Södertälje
22/4 90cm och eventuellt 1m Djursholm



"As the ocean is never full of water, so is the heart never full of love."

Nu känner jag mig lite lagom tjock med massa tacos i magen. Det har hänt ganska mycket idag. Nell sov hos mig och i fm åkte jag med henne på pay and jump på runsten. De hoppade 80cm och de var jätteduktiga som vanligt. Såg riktigt fint ut. Efter det åkte jag till stallet och fixade alla grejer. Övningskörde sen med pappa och det var ett tag sen sist men det här var bästa gången jag har kört. På kveäälen kom Moas förra ägare Linnea och hälsade på. Hon har inte varit hos oss sen efter sommaren förra året. Hon red igenom Moa ordentligt så Moa fick kämpa på. Nu är jag trött och mätt och ska bara softa framför tv:n en stund sen blir det sängen.

Bjuder på lite bilder från idag :)


Nell och Blackie


Nell och Blackie


Nell och Blackie


Moa


Moa






Moa och jag


Älskar min häst <3




Hoppning - studs

Det blev ingen hoppträning för Sara igår då hennes son blev sjuk men jag och Malin fighter tog fram lite studs och hoppade iaf. Moa var jättefin och på hopphumör. Hennes galopp har verkligen förbättras. Hon är mer ihop, kvickare, hennes språng är rundare, lyssnar bättre och bjuder på varje hinder. Kommer ihåg första gången vi hoppade studs för lite mindre än ett år sedan och då flängde benen runt och hon visste inte vad hon skulle göra av fötterna. Det är stor skillnad sen den gången och jag känner mig väldigt nöjd efter gårdagens ridpass.

Här är en film från igår:



Keep your face to the sunshine and you cannot see a shadow.

Härligt, äntligen sportlov! Mitt sportlov kommer bestå av massa plugg, hård träning, rida såklart och även Moa kommer hårdtränas med dubbelektion i dressyr och 2 dagars hoppkurs och sen ha roligt med kompisarna, har gruppintervju för grönalund på fredagen också. Jag kommer ha fullt upp helt enkelt.

Red ut med Nell och en annan tjej idag. Det var ett tag sen jag red ut med någon och Moa blir alltid ganska jobbig när jag rider med andra. Det gick att jobba henne helt OK i trav och skritt men i galoppen fokuserar hon på annat och vill bocka istället så där blir det mer att försöka hålla henne på marken. Hon blir så triggad av andra hästar och stressar upp sig men jag tycker ändå att hon höll sig ganska lugn idag. Bockaningarna är inte lika extrema nu som dom var förut iaf. Men det är nog bra för Moa om hon lär sig att rida ut med andra och inte bara själv. Det är ju lättare att rida ut själv om jag vill att hon ska arbeta ordentligt men det är roligare att rida ut med andra. Imorrn blir det hoppträning, längtar!



Rör det sig äre biologi, smäller det äre kemi o går det inte ihop äre fysik

Slänger väl in ett inlägga innan jag går och lägger mig. Det har varit fullt upp idag även fast jag inte har varit i stallet. Slutade skolan kl 15 istället för 17 men stannade kvar och pluggade matte till 17 iaf. Därefter åkte jag till friskis och svettis och gymmade 1 och 1/2 timme. När jag kom hem plugga jag matte igen och nu är jag äntligen klar. Eller så klar som jag kan bli. Det är första Matte E provet imorrn. Moa vilar ju på torsdagar och snälla mamma fixade grejerna åt mig. Nu ska jag sova. Godnatt!!!!



Isgata

Rena isgatan på vägar nu! Kan tänka mig att både en och annan människa har gjort sig illa idag. Jag tog mig ut iaf med Moa som inte verkada tycka det var halt. Gick bara att skritta på vägarna men kunde ta lite trav på utevolten. Blev lite lugnare pass och jobbade henne rund och låg. Har haft telefonaudition för Grönalund som resturangbiträde och det gick bra, det var försa gången men hon tyckte jag lät väldigt intressant och nästa steg blir att gå på gruppintervju nästa fredag. Jag behöver verkligen en sommarjobb så de gäller att ligga i nu. Annars har det blivt massa mattepluggande och det ska jag även forstätta med en liten stund nu innan jag går och lägger mig. 

Såg den här bilden på klubbens hemsida från när jag hjälpte till lite med ridhusebygget:


Inte för att man ser så mycket men jag är iaf tjejen med grå halsduk.

Fettisdagen

Alltid lika skönt att lägga sig i sängen på tisdagskvällarna. Red lektion för Jennie imorse och det gick rikitigt bra. Fick köra lite små volter, förvänd galopp, skänkelvikningar, öppnor, ökningar längs diagonalen. Jag orkar inte skriva någon längre beskrvining utan jag sammanfattar allt positiv och negativt till ett tre ord - det gick bra. Ni får nöja er med det lilla idag. Annars har det varit skolan till halv 5, efter det gymmat till 7, unnade mig sen donken och en semla för det är ju trots allt fettisdagen, pluggade lite matte när jag kom hem, sen var det dags för kvällsfodrningen och nu ligger jag tjock och belåten men samtidigt tränad och utmattad efter dagen. 



Enjoy every minute. There's plenty of time to be dead.

Dressyrpasset i ridhuset gick riktigt bra. Moa var väldigt positiv och glad. Körde lite övergångar mellan trav och galopp och halt rygga och fatta förvänd galopp, skänkelvikningar i galopp, samlad galopp med små volter nästinitll galoppiruett, tydliga tempoväxlingar i trav med extra fokus på den samlade traven. Moa var jättefin speciellt i höger galoppen där hon samlade sig och kom in under sig bra, jag har aldirg gjort galoppirutter i mitt liv men tror inte det var långt ifrån i höger galoppen. Vänster galopen var inte så pjåkig den heller men där är hon inte lika ärlig, hon har svårare att sätta sig på baken med bibehållen energi där. Travarbetet är jag också nöjd med, hon hade bra framåtbjudning och energin kom bakifrån, hon var rund och ihop för det mesta men ibland tappar jag henne och då blir hon lite öppen i formen. Jag tycker hon skötte sig jättefint och hon var rolig att rida.

Nu ska jag sova, är helt slut i benen. Tränade på gymmet idag. Körde först 33 min (för att vara exakt) på löpbandet och sen 1h styrketräning. Har träningvärk från igår och det kommer nog kännas en del imorrn i benen tror jag. 


Bilden är inte tagen idag



Veckoplanering v.8

Jag orkade inte göra någon finare planering denna vecka så här kommer en enkel veckoplanering för mig och Moa.

MOA

Måndag:
Dressyr i ridhuset
Tisdag: Dressyr för JL
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Vila
Fredag: Rida ut
Lördag: Dressyr i ridhuset 
Söndag: Hoppträning

JAG

Måndag: Gymma
Tisdag: Gymma
Onsdag: Vila
Torsdag: Gymma eller cirkelfys
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5km
Söndag: Intervall flex 



"Life is trying things to see if they work"

Red ut en sväng med Moa. Körde intervaller, 30 sek arbete (galopp) och 30 sek återhämtning (skritt) och det här upprepade jag i ungefär 30 min. Tänkte på att hålla ett jämnt tempo och i balans. Det gick bra, Moa var duktig. Har inskaffat lite nytt idag också. Köpte ett par stigbyglar kwik out, ett spö och ett hårnät lyx som var jättesnyggt (bild nedan) Nu blir det intervall flex träning på F&S.


Hårnätet lyx som jag köpte idag.


Fick ett vitt hoppschabrak från klubben också :)


Och så en bild på Moa från hoppningen igår och lilla Zacke är med på ett hörn också.

Fem-och-en-halvan

Det blev ingen hoppträning för Sara idag för hon hade ingen som kunde passa hennes bebis. Så jag hoppade själv. Körde den klassiska fem-och-en-halvan som ser ut så att först är det en travbom 2,3m efter ett kryss 5,5 meter efter den en oxer och sen 9,5 meter efter oxern så kommer ett räcke. Det är en väldigt bra övning på det sättet att man alltid kommer rätt och är en bra övning för de oerfarna. Så då passade jag på att höja lite och Moa höjde sitt hopprekord med 5cm. Höjde oxern till 1.05meter villsäga. Moa tyckte den här övningen var jättekul och det kändes som hon hoppade lätt över den höjden. Lite läskigt är det med ridhusbotten i ridhuset här. Den är inte den bästa och man halkar lätt i svängar i galoppen. På rakt spår går det ju bra. Moa halkade till lite en gång men Moa blir alltid glad när något oväntat händer så hon bockade några språng. Haha hon är så rolig ibland.

Film från idag :)

Om ni vill ha musik till:




Vaknar med ett happyface!

Nu ska jag gå till bussen och sen blir det utflykt med skolan. Känns som det kmr bli en bra dag idag!



Soffpotatis

Det blev ingen träning för mig idag. Jag blev bara snorigare och snorigare ju mer tiden gick i skolan, jag kunde knappt sitta ner utan att det började rinna. Jag kände mig helt borta och orkade inte koncentrera mig. Härdade ut till näst sista lektionen men hoppade över keramiken. Åkte hem och tog mig en kopp varmchoklad och la mig i soffan. Det känns så tomt när man varken har ridit eller tränat, känner mig som en riktig soffpotatis. Jag ville ju träna idag. Men imorrn kommer det hända lite mer, först långfärdsskridskor med skolan och hoppa i isvak från typ 10-15 (men jag tror jag hoppar isvaket när jag är förkyld) sen blir det rida och på kvällen ska vi till farfar som fyller år. Så roligt blev det här inlägget men bättre en uppdatering än ingen alls. Så ni får nöja er med detta helt enkelt. Sov gott!

Haha diggar bilden