Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

Dressyrträning för Jennie

Tror jag håller på att bli förkyld. Är täppt i näsan och har lite ont i hlasen. Vi får hoppas att det inte bli värre än så. Red lektion för Jennie idag. Moa var lite jobbig under uppvärmningen, trotsig och gnäggade åt andra hästar, bara allmänt stoig helt enkelt. Men när jag red igång för Jennie så släppte det och hon koncentrerade sig på mig istället. Jag tycker att det gick bra. Jag fick köra lite öppnor, sluta och på slutet körde jag igenom programmet.

Det jag ska tänka på är att korta tyglarna och ha låg hand. Jag ska även tänka på att visa upp henne redan från början, för att få ett bra första intryck. Jag ska rida upp i ett ganska friskt tempo, då hon har en ganska fin trav. Jag tycker annars programmet gick bra, det var helt klart ett godkänt program sa Jennie. Mina stövlar har gått sönder så var tvungen att rida med mina ridskor och det var skitsvårt! Jag är så van med att rida med stövlar så nu när jag red med andra skor blev det jätte skumpigt för jag fick inge grepp. Moa var duktig som fint iaf när jag själv kände att jag fick kämpa som en tok bara för att hålla mig kvar i sadeln. På tävlingen ska jag få låna Susannes stövlar så det är ju tur det!

Lite senare ska jag med några kompisar in till stan för att kolla på bio, det blir skräckfilmen Final destination.




Dag 10. 10 saker du inte visste om mig

Kör dag 10 på listan nu, så hoppar alltså över 8:an och 9:an då de ändå inte skulle bli någon intressant läsning. Här kommer 10 saker du kanske inte visste om mig:

1. Jag har en katt som heter Paddan.

2. Jag får väldigt lätt skuldkänslor.

3. Jag går bland annat Keramik på individuella valet i skolan just nu.

4. Jag är väldigt målmedveten och har ganska höga krav på mig själv.

5. Jag är ganska aktiv av mig och gillar att göra saker, mår dåligt psykiskt om jag slappar för mycket.

6. Jag gillar att följa typ dockusåpor på tv som t.e.x idol, ensam mamma söker, bonde söker fru, let's dance, halv 8 hos mig m.m.

7. Jag har spelat basket i 7 år på en ganska hög nivå, spelade i Haga haninge men slutade när jag var 14 år.

8. Jag har aldrig varit kär.

9. Jag älskar Sverige, alla högtider och levnadssättet vi har osv. Jag är hemmakär. "borta bra men hemma bäst"

10. Jag älskar att spela kort.



Har fått en del gjort idag

Känns som jag hunnit med mycket idag. Skolan var som vanligt, vi hade maxpulstest på idrotten. Jag var den ända tjejen som var med, elr det var en tjej till men hon fick ont i knäna. Så jag sprag där ensam tjej upp och ner för backen medan de flesta killarna sprang om mig. Känses som jag sprang minst 100 gånger upp och ner, jobbigt var det!

Direkt efter skolan åkte jag och Ebba upp till stallet. Vi red i ridhuset tillsammans med Malin. Vi tog fram 6 bommar och la på böjt spår med kort travavstånd. På längsidan körde vi en studs. Moa var fin i studsen. Även på travbommarna, hade velat haft lite mer piaffkänsla på den dock. Hon var lite trögstartad idag också men hon är fortfarande brunstig så jag antar att det är därför.

När jag kom hem städa jag rummet, duscha, städade i köket, lagade mat och nu pluggar jag samhällskunskap. Visst har jag väl hunnit med en del idag? 



Har inga nya hästbilder jag kan lägga in så ni får nöja er med en random bild från skolan.

Gårdagens ridpass

Godmorgon!

Skrev inget inlägg igår så ni får gårdagens ridpass idag istället. Red i ridhuset och Moa är brunstig just nu så hon tjurade och var lite trotsig. Jag blir gärna lite klämmig när hon håller på sådär vilket resulterar i att Moa blir lite trög. Men det sista 20 minutrerna släppte allt och hon var jättefin. Körde lite tempoväxlingar i galoppen och lite skänkelvikningar i traven. Då kämpade hon gärnet istället. Hon har verkligen humörsvägningar den här tjejen. Ena stunden har hon inte alls lust att jobba och så helt plötslig är det som någon tände eld i baken på henne och hon blir istället överambitiös i arbetet. Jag föredrar det sista och så var hon på slutet.

Nu ska jag snart till skolan. Ebba, jag och Malin ska köra lite cavaletti/studs i em. 


“Take care of your body. It's the only place you have to live.”

Asså den där listan... aja den får ett litet uppehåll sålänge. Jag har varit på riktigt bra humör idag, vet inte varför men har känt mig glad hela dagen. Efter skolan var jag dukitg och gymmade med Josefin och Sadia. Körde först 20 min på löpbandet och efter det styrke på maksinerna. Sen blev det direkt upp till stallet för att rida ut en sväng. Moa var ritkgit pigg, men på ett bra sätt. Hon var arbetsvillig och gav gärnet även fast vi bara skulle ta det lugnt. Superfin var hon mitt lilla hjärtegull!


“Takcare of your body. It's the only place you have to live.”
"My thoughts are free to go anywhere, but it's suprising how often they head in your direction."

Nu drar jag...

Nu drar jag snart till vårdcentralen. Ska prata med någon om att ta sån där spruta mot livmoderhalscancer. Sen blir det direkt till skolan. Jag hoppas och ber att vi inte har någon engelska idag, då kmr vi sluta 2 istället för halv 5. Jag har missat två dagar på den där listan jag gör här på bloggen men de var ändå inga roliga punkter, men ska försöka att följa den igen idag.




Hopptävlingen

Hoppning 90cm - utesluten

För att var Moas första hopptävling i sitt liv tycker jag ändå att det gick ganska bra. Framridning sög, asså den var jättesmal och man kunde typ bara skritta. Däremot framridningen där hindrena stod var väl OK. Moa var pigg och glad och bockade några gånger på framridningen. Hon hoppade de hindrena jättefint och jag fick till en bra galopp där hon var kort, rund och med energi. Jag hoppade inte många språng men när vi kom in på banan kändes det som hon var lite trött. Hon kortade inte upp sig lika bra som på framridnigen.

Första språnget kändes riktigt bra, vi kom rätt och allt stämde. Efter det första hindret var jag för sen med att plocka upp henne och hon blev för lång och det ledde till att vi fick ett stopp. Det hindret var dock väldigt enkelt så jag tror även att jag blev lite passiv, jag trodde hon skulle ta det iaf. Det ska hon göra men just nu förstår hon väl inte riktigt det. tredje hindret gick bra sen på fjärde blev det en lång anridning vilket gjorde att hon blev för lång och så stanna hon. Samma gällde sen på 6:an där vi sen vägrade ut oss. 

Jag är nöjd med Moa iaf. När hon väl hoppar, hoppar hon fina språng. Hon är inte tittig och det är inte höjden som är något problem. Hon har öronen framåt hela tiden och tycker det är roligt. Jag vet dock att hon inte har styrkan, kondisen och erfarenheten än. Framridningen kändes superbra så det är bara att träna mera. Jag tycker jag red bra så jag tror inte att vägringarna bara hängde på mig. Hon blir lite lång och framtung eller så kommer hon nära och då blir det svårt för henne att hoppa. Hon har inte huvudet än att hoppa i svåra sitautioner men det kommer komma! Nu blir det att träna hela hösten och vintern så kör vi hopptävlingarna i vår igen. 




Bild från idag :)

Om ni vill ha musik:



Filmen:



“If I like it, I’ll buy it; pure impulse shopping.”

Hittade ingen mörkgrön polotröja men det blev en vanlig tröja istället. Det var rea på lyckås så det blev en jacka, väst och ett par handskar som kom med hem också. I stallet fixade jag grejerna inför imorrn och så red jag ut en sväng på Moa. Det gick bra, tog det lite halvlugnt. Lite senare ska jag fixa iordning det sista inför imorrn. Sen gäller det att tagga och förbereda sig mentalt tills imorrn ;)



Bild från idag. Även jackan jag köpte. Den är jättesnygg men den ser lite konstig ut i formen här pga att jag har väst under.

Åker till lyckås

Åker upp en snabbis nu till Lyckås för att hämta transportnyckeln och så måste jag ha en mörk grön polotröja, vi får väl se om jag hittar någon. Efter det åker jag upp till stallet. Har redan hunnit springa, gått ut med hunden och pluggat iaf så jag behöver inte tänka så mkt på det. Tänkte rida ut en kortis på Moa och sen måste jag fixa alla grejer tills imorrn. 





“If you can't excell with talent, triumph with effort.”

Hoppade på volten för att känna lite hur det känns innan söndag. Malin hjälte mig. Satta bara upp en oxer och ett räcke och en bom på marken. Jag måste tänka på att samla upp henne och inte låta henne bli lång och framtung. Hon måste sätta sig på baken men ha energi. När jag väl får till det hoppar hon skitbra! hon har fin teknik och är högt över. Hon behöver mer ha styrkan och mer erfarenhet.

När hon blir lång och jag rider på för mycket framåt blir det svårt för henne och hon blir osäker och då stannar hon. När allt sitter känns det som om jag sitter på en ritkig hopphäst. Malin gav mig massa bra tips som jag ska ta med mig på söndag. Moa tyckte iaf det var jätteroligt och hade öronen sptesade framåt hela tiden, pigg, glad och bockade nästan en gång. 

Jag är superpeppad inför söndag och om jag bara tänker på allt jag måste tänka på och rider bra kommer det att gå bra, men det är inte lätt. Det krävs en hel del teknik, det är inte bara och sitta och styra direkt. Jag kan inte heller förlita mig på Moa då hon inte vet vad hon ska göra än. Jag måste lära henne och jag har inte hoppat så mycket i mitt liv så det är svårt, men jag eller rättare sagt vi ska klara det!




Bild från i våras då vi hoppade en clear round på ridskolan. Det har hänt lite sedan dess iaf ;)

Dag 7. En sak som aldrig får hända!

Det finns mycket som jag absolut inte skulle vilja hände men det allra värsta skulle väl vara om jag och Moa är med i en ridolycka där Moa avlivs. Jag själv blir förlamad i hela kroppen och kan inte längre göra någonting förutom att stirra i en vägg och leva på sjukhuset resten av mitt liv. Då skulle det verkligen inte finnas något att leva för!



Bilden lånad här ifrån

Halsband gjort av tagel

Hittade lite coola halsband som går att köpa här gjort av häst tagel. Kanske inget jag skulle bära men de var lite häftiga. Eller vad säger ni?






"God must love stupid people. He has so many"

Moa fick en vilodag idag, jag slutar så sent på torsdagar. Gjorde alla grejer imorse. Annars idag har skolan varit som vanligt. Imorrn är det redan fredag och på söndag är det ju första hopptävlingen för mig och Moa, längtar! men kommer vara sååå nervös. Hehe nej men det ska nog gå bra. Det blir ju Moas första hopptävling i hela sitt liv så det ska bli spännande att se vad hon tycker om det. 

Haha jag glömde berätta en sak som min kompis Josefin gjorde igår, det var så sjuukt roligt.

Idrottsläraren till Josefin och Zena: "Här kommer (fotbolls)- stjärnorna"

Josefin kollar upp i himlen och svarar (helt seriöst): " Va? det finns ju inga stjärnor ute nu"

Hahaha, man kan inte alltid vara smart ;)



Jag till vänster och Josefin till höger.

Tips - Sjöbogårdens pälsglans

TIPS!

Ett pälsglans som jag är väldigt nöjd med är Sjöbogårdens pälsglans. Det funkar jättebra och kostar bara 50:- på ÖB för 1 liter. Det bästa pälsglanset jag provat hittils iaf och det billigaste också!


Klippa Moa

Moa börjar sätta vinterpälsen nu. Hon börjar bli lurvig på halsen. Det kommer alldeles strax vara dags för att klippa henne. 

Jag tänker klippa allt men spara lite på ryggen och halva ansiktet. 



Tänkte alltså klippa Moa såhär men vet inte än om jag ska ta benen också på henne.

Eller varför inte göra något spännande med klippningen och låta henne se ut såhär istället: