Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

For your information

Jag får lite ångest när jag tänker på att jag inte badat än på hela sommaren! Eller jag hade vattenkrig någon gång ibörjan av sommaren och så doppade jag mig en snabbis förut på ebbas landställe men det räknas inte, det var så kort stund och man badade liksom inte riktigt. Förut var man ju på stranden hela tiden och badade på somrarna. Förra året badade jag inte heller så mkt. Aja jag får väl tokbada nästa år dah ;)

Ridpasset idga gick iaf bättre än sist. Uppvärmningen gick mkt bättre och jag red på en gladare Moa. Tränade programdelar igen. Det finns en del små saker att träna på men annars kändes det OK. Annars idag har jag mockat, släppt in och ut massa hästar, fyllt vattenhinkar, gått promenader, fodrat m.m. 

Jag är sååå fruktsugen just nu, frukten och grönsakerna har varit slut hela veckan. Jag får jätteäcklig smak i munnen och så blir jag konstant törstig om jag inte äter frukt elr grönsaker, haha jag vet jag är konstig. Sen har jag bara kvar polarbröd eller knäckebröd till frukost så jag äter endast mackor till frukost och familjen hemma som vet vad jag annars äter till frukost förstår nog vilket problem jag har nu. "frukost är dagens viktigaste mål" (jag äter annars musli med fil, äggröra, frukt och macka) haha jaa jag är bortskämd med maten och jag klarar snart inte av någon mer studentmat!! haha skämt o sido men nog skulle det va gott med tex laxfilé med bönsallad och potatis i ugn  ;)



Bilderna tagna här ifrån

Ugnsbakad lax med parmaskinka och mozzarella med enkel grönsallad

Mamma! det blir lax när jag kmr hem så du vet ;)



Och till efterrätt kör vi pannacotta


Trevlig ridtur

Alltid lika skönt att lägga sig i sängen med datan. Det härligaste med att jobba är att det är så skönt att ta det lugnt sen. Det har börjat en ny kurs här idag så då får jag äta middag med dem. Suvi gör en jättegod potatissallad varje kurs, måste fråga om receptet sen. Till det får vi grillad kött också. Ska jag berätta vad jag gjort idag? inte för att jag tror att ni tycker det är särskilt intressant men jag själv om 20 år kanske kmr tycka det är kul att blicka tillbaka lite ;)

Iaf så på morgonen var det vanligt stallpyssel, sen promenad med iffi, vattna ridhuset, organisera lite grejer och sen lunch. Efter det tog jag in wirja, fortsatte med att vattna ridhuset, målade lite, hjälpte en tjej med wirja, gick promenad med Caprice. Sen red jag ut med Ursula och vi provade en ny väg. Blåste som attan gjorde det men när vi kom där det var lite lä så blåste det inte alls lika mkt. Vi travade en riktigt långsträcka på en grusväg och den bara fortsatte och fortsatte tillslut så vände vi. Hästarna var riktigt fina och avslappnade och det var verkligen super härligt! Jättefint väder, duktig häst och trevligt sällskap gjorde ridturen riktigt lyckad ;) Efter den ridturen gick jag med caprice igen, fyllde vattenhinkar och följde med kursdeltagarna med hästarna till hagen. Så var dagen slut.

Nu ska jag fortsätta att kolla på parlament avsnitt på youtube har hittat en användare som lagt in typ alla avsnitt som finns så dom går jag igenom en efter en. 



Johan glans är en av mina favoriter i parlamentet. Kolla ända till slutet, sjuukt rolig! ;)

Något jag saknar

Man blir lite avundsjuk när det ända man hör folk säga eller för den delen skriva på sina bloggar om att det varit utomlands och att det var sååå härligt m.m! Det var typ 3/4 år sedan jag var utomlands sist eller var i london förra året över en weekend men det räknas inte som en vecka solsemester och juste var ju i italien med skolan som utbytesstudent också i våras men det räknas inte heller för vi gjorde mest tråkiga grejer haha, det var ju ingen klassresa direkt det var ett skolprojekt :P.

Saknar faktiskt familjens semestrar utomlands som vi brukade göra en gång om året förut. Men mamma och pappa är inte gjorda av pengar och supersnälla som de varit gav de mig en häst istället.  Det är svårt att förstå värdet i pengar ibland när man inte tjänar några egna och ska betala för hem och hushåll. Glömmer bort hur mkt mina föräldrar lägger ut på mig månaden men det är sjuuukt mkt när man har häst. hmm... jag får försöka tjäna lite egna pengar så jag kan bjuda de på en resa, nåt roligt måste de ju få göra någongång ;)



Ja, det här vore väl något!

Varför är jag så jobbig?

Ännu en dag har gått. Jag går väl igenom lite snabbt igen vad jag gjort idag. Imorse var det vanligt stallpyssel och promis med iffi. Innan och en stund efter lunch målade jag foderrummet. Sen fixade jag Nogge. Suvi skulle iväg och träna men när vi skulle åka märkte vi att detn var något fel på kroken på bilen så vi kunde inte åka sen iaf. Så suvi fick rida hemma och jag promenerade Nogge en stund först som uppvärmning. Moa gjordes sen iordning och jag fick en lektion.

Dock gick det inte alls bra idag. Moa var seg som en kamel och surade och jag fick ingeting gratis. Jag red som en kratta och jag är inte alls nöjd helt enkelt. Skulle träna på programmet men det gick helt kasst första vändan så för att Moa skulle komma igång fick vi göra nåt annat. Då var det snabba reaktioner som gällde men nya grejer hela tiden. Efter det gick hon lite bättre iaf och programmet blev inte lika kasst som första försöket. 

Ett ridpass för mig kan avgöra mkt hur mitt humör blir resten av dagen. Som idag när det gick dåligt sjunker mitt självförtroende direkt och jag tycker inte jag förtjänar Moa osv. Jag har varit nere sen dess helt enkelt. Går det bra däremot skiner jag upp som en sol och livet känns som en dans på rosor typ. Det är skitjobbigt, det är ju bra att jag blir glad efter ett lyckat ridpass men jag behöver ju inte sjunka ner till jorden bara för att ett annat ridpass inte gick lika bra. Det går ju upp och det går ner. Nu ska jag försöka glömma dagens ridning och försöka rida jättebra på lördagens lektion ist och hoppas på att Moa är på humör då också!



Nu vill jag sova

Jag är helt slut, idag har det varit en lång dag. Dagen började med det vanliga stallpysslet, mocka boxar, fylla vattenhinkar, släppa ut hästarna, sätta på vissa av dom flugtäcken och flughuvor och allt vad de ska ha, sopa stallgången. Sen gick jag promenad med iffi och sen betade jag Moa lite. Kl 11 åt jag lunch och lyckades även gå in i en vass kant då med foten så det började blöda. Har haft ont där hela dan. Efter det åkte vi iväg en sväng och när vi kom hem sorterade jag täcken och flyttade vattenspridaren i ridhuset. Sen målade jag och fortsatte sen med täckena. När det var klart red jag Moa i ridhuset och sen var det redan dags för hästarna att få sitt kvälls hö. 

Nu är jag svin trött och äter min middag som är köttbullar och makaroner. Skitig och äcklig som man är nu måste man duscha vilket jag egentligen inte orkar men jag har väl inget val. Jag kommer somna gott ikväll iaf! :)


Skolångest?

Jag börjar få skolångest redan! Jag borde inte tänka på det nu, jag menar det är ju typ en månad kvar till skolan börjar. Jag vet inte varför, men jag orkar inte gå i skolan längre. Eller jag känner mig liksom reda för att göra något annat, att börja jobba och åka iväg någonstans. Jag skulle mer en gärna vara kvar här ett år och hjälpa till med hästarna och gården. Det kanske inte altid är jättekul att jobba men man slipper stressen! det beror väl på vilket jobb man har iof men jag tycker skolan mest är pressande och stressande och så får man ingen fritid heller och allt kretsare kring skolan. Får väl dock skylla mig själv lite som valde natur/natur. Jag tycker verkligen det är jättekul att jobba med hästar och det är något jag gärna skulle göra i framtiden, frågan är om man kan livnära sig på det? 

Aja nog pratat om det. Just nu håller jag på att laga köttbullar och makaroner. Jobbet flyter på som vanligt och vet inte om jag ska rida lektion med Moa ikväll eller om jag rider ut en sväng. Det har blivit ändrade planer igen. Jag åker hem på måndag som kommer utan Moa. Jag får ledigt i en och en halv vecka medan Suvi tar hand om Moa. Efter det kmr jag tillbaka och jobbar i en och en halv vecka innan skolan börjar. Medan jag är borta får Moa vila också. Det blir jättebra för då får jag lite mer hjälp innan tävlingen också med Moa.



Tur att man har häst, hade aldrig orkat med skolan annars.

Igår

Halloj!

Jag har inte haft tillgång till internet på några dagar så det är därför jag inte skrivit här. Kan berätta lite om gårdagen.

Jag jobade på som vanligt och körde även en lektion för Suvi. Jag tränade enkla byten och fattningarna blev fina, i övergången till skritt tappade hon bakdelen först men efter lite halter och med lite hjälp av spöet gjorde hon avsaktningen med bakbenen. Galoppen var riktigt fin för det mesta och jag kunde nästan åka häst. 

Sen hoppade Suvi upp och skulle prova några byten. Hon hade graman som hjälp och Moa bytte lätt till höger men det gjorde hon ju igår också. Det var ju till vänster som var svårt men hon bytte rent idag! Jätteduktig var hon min fina häst! Är egentligen inget fan av hjälptyglar men i det här ändamålet bara under själva bytet funkade den ganska bra. Men att använda hjälptyglar är verkligen inget jag strävar efter!

Efter jobbet så gick vi på bio också, vilken lyx va? Vi såg los ojos de Julia tror jag den hette. Den var lite läskig ibland men det var bra och spännande. Nu måste jag gå ner och jobba, vi hörs sen!

Stor skillnad

Nu har det gått 2 veckor och det är bara en vecka som återstår, lite tråkigt att det går så snabbt. Jag har varit duktig och sprungit efter jobbet idag efter 2 veckors upehåll. Sprang en runda som vi ridit med hästarna. Den tog ca 30 min att springa för mig och gissar på att den är ca 5 km lång då jag inte sprang så fort idag. 

Fick lektion med Moa och det gick riktigt bra. Körde lite tempoväxlingar, förvänd galopp och byten. Jag har inte tränat byten med Moa än och tidigare ägare var hon påbörjad byten med så hon är inte helt hemma där. Byten till höger gick bra men till vänster var svårt, hon bytte fram men inte bak. Suvi provade också men hon gjorde samma sak så då var det iaf inte min ridning som var helt fel ;) Vi ska prova lite mer imorrn. Annars så hade hon en jättefin galopp, den bästa jag har fått på henne hittils. 

Det är så roligt för det går verkligen framåt för varje lektion vi kör och det har hänt massor på bar två veckor. Mamma kom och kolla igår och hon tyckte det var stor skillnad. Man skulle rida för tränare varje gång man rider dressyr för det här ger verkligen mycket!



Hon är verkligen söt min häst :)

Hejsan!

Förlåt för min dåliga uppdatering men jag har inte haft tid eller ork. Men nu tänkte jag uppgradera er lite om vad som hänt. 

Det började en kurs här igår så 4 damer kom hit och det åker hem imorrn. Jag har jobbat på som vanligt med de sysslor jag brukar få göra. Idag red jag lektion och det kändes bra, framförallt i galoppen. Väldigt mjuk och rund var hon. Vi körde lite bakdelsvändingar och i högervarvet var det svårt, jag fick inte igenom ställningen och hade för mkt stöd på yttertygeln. Moa vill gärna skjuta ut baken där men jag fick till det på slutet. Traven på slutet blev också riktigt fin. Mjuk, rund och avslappnad. 

Eftersom jag var dålig på uppdateringen bjuder jag på massa nya bilder iaf :)



Fina Moa





Moa hade äckliga ägg på benen men jag tog bort dem och spreyade pälsglans på så idag hade hon inga iaf.



Haha snygg bild



En av kursdeltagarna som rider Nogge



En av kursdeltagarna som rider Anea



Anea





Guds gåva till mänskligheten

Nu vet jag vad guds gåva till mänskligheten är (förutom hästar då). Det är iaf halloumi och Eriks bearnaise. Jag skulle kunna äta hur mycket som helst! Haha onödigt inlägg? Det kanske finns någon som håller med mig iaf? ;)




Soft dag

Hallå där i regnet!

Idag är det lite soft dag för min sida. Jag behöver inte göra så mkt för en gång skull ;) Hittils har jag bara små pysslat lite och tittat på en lektion, det var min faster som red på Moa och hade lektion för suvi. Det är alltid nyttigt att se sin egen häst från marken också.

Snart ska jag kolla en häst och gå promenad med henne. Efter det ska jag ta in lite hästar och vid 4 ska jag rida ut med en man, vi ska bara skritta en runda. Mamma kmr hit sen ikväll för att kolla läget och hålla mig lite sällskap. Som sagt händer det inte så mkt idag men det kan vara bra att pausa lite ibland också. 






Man ska inte ha en häst med mänskligt namn

Jag har fått två namn på sista tiden. Jag heter inte längre bara Elin utan även Moa verkar det som. Tydligen verkar folk ha lättare att få min hästs namn på hjärnan och tro att jag heter Moa istället. Det kanske inte är så smart att ha ett mänskligt namn på ett djur. Jag får väl bara säga att Moa heter Camomill som är hennes riktiga namn istället så kanske folk lär sig att jag heter Elin och inte något annat. 



Bland annat hon jag har hopptränat för några gånger kallar mig gärna för Moa ;)

(tidsinställt inlägg)

En rolig arbetsdag

Nu ska det verkligen bli gott med lite mat i magen. Det blev sen middag idag. Det har varit en ganska roliga jobbdag idag. Jag fick göra lite roligare grejer. Jag har ridit 3 hästar, putsat massa träns och sadlar och hjälpt till med lita annat små pyssel. Det var lektion idag också så den kollade jag på, dock var den inte så rolig att titta på men jag satt och pratade med en tjej som oxå kollade så det var trevligt. Moa var fin också och nu precis när jag skulle gå hem så fick jag beröm av en äldre kvinna eller vad man säger, hon tyckte jag jobbade på jättebra så det är ju alltid kul att höra.

Nu ska jag äta klart min middag som är hemmagjord biff med makaroner och bönsallad. Biffarna gjorde jag dock inte nu ifall någon skulle undra ;)



Dagens middag

Lunch nu!

Lunch nu! Hittils har jag mockat, fixat vatten i hagarna, skrittat ut på en häst och ridit Moa. Suvi red medan jag red Moa så fick lite hjälp. Moa kändes riktigt fin idag, mycket rundare och mer alert än igår. Körde lite skänkelvikningar längs diagonalen och jag fick till dem ganska bra. Det gäller att hitta en bra balans mellan tvärningen och framåtbjudningen på Moa. Hon skulle vara rund och mjuk även i skäkelvikningarna så jag red lite överdriven ställning, halvhalter sen även skänkelvikning några steg och sen rakt fram osv. Super rund och trevlig var hon och Suvi verkade tycka hon var fin också.

Nej, nu ska jag fortsätta äta. Ris med sesamnuggets idag igen. Ni som inte provat sesamnuggets borde verkligen göra det, det är den godaste vegetariska grejen jag har smakat, man kan äta hur många som helst!



You’ll never become a failure, until you fail to try.

Anything is possible, if you think it is worthwhile
If you’re willing to go the distance, to go the extra mile.
With determination and effort, you can often achieve more
Because you don’t always get what you wish, but what you work for.

Dreams can become challenging, but no matter what the cost
Strive to complete the task before you, and you’ll never end up lost.
So bring with you your goals, and leave your doubts behind
Whether you think you can or can’t, you certainly will find
You’ll be right either way–so never quit, and this is why:
You’ll never become a failure, until you fail to try.



Det är inte lätt när man vill mer än vad man kan, men jag ska kämpa och jag ska klara det.
I will keep on fighting 'til the end!