Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

Dressyrlektionen

Dressyrlektionen idag tycker jag gick bra. Det var första gången jag red för Jennie, eller jag har ridit för henne en gång förut men det var ett tag sedan. Fick göra det hon brukar göra med nya elever, dvs rida utan stigbyglar, lite övergångar, tempoväxlingar och förvändgalopp. Ibörjan var Moa lite som hon brukar, lite trögstartad vill säga. Men sen när energin kommer så lossnar hon och blir fin i formen. Jag fick till en bra trav i slutet. Jennie hade faktiskt ridit Moas mamma och hoppat henne. Lite roligt, hon tyckte väldigt mycket om henne. 



Tillbaka från tältningen

Nu är jag tillbaka från tältningen och paddlingen. Det var faktiskt ganska kul även om jag frös på natten och inte sov så mycket. Det var inte kul att gå med packningen hem sen från "paddlingstationen", det är inte jättelångt från mitt hus men min packning var äckligt tung. Snart åker jag upp till stallet och Ebba åker med också, hon ska rida Nanda. Jag rider ju lektion för Jennie.



Veckoplanering

Godmorgon!

Känns som jag har hunnit med mycket nu på morgonen. Åkte först och släppte ut hästarna och så fixade jag gejerna. När jag kom hem gick jag ut och sprang och sen har jag duschat, fixat iordning mig och packat lite inför idag. Vi ska nämligen paddla med klassen och sen tälta någonstans tills imorrn. Haha kommer bli svinkallt på natten, jag få väl sova med dunjacka. Jag fattar inte varför vi ska tälta också men det har tydligen något med idrotten att göra.

Här kommer veckans ridplanering med Moa.


There cannot be a crisis today; my schedule is already full

Dagens ridpass blev en uteritt tillsammans med Ebba på Nanda. Vi red först och klättra i skogen och sen en bit längs vägarna mot lyckeby. Moa bir väldigt mjuk och fin av att klättra, det är verkligen nyttigt för henne. Hon skötte sig fint idag, något stark emellanåt i traven och galoppen men hon jobbade på bra och fick kämpa lite i skogen och upp och ner för backarna.

Usch vad jag hatar det nya schemat i skolan. Börjar kl 8 och slutar halv 5 på måndagar, tisdagar slutar jag också halv 5, onsdagar slutar jag halv 3, torsdagar slutar jag halv 5 eller kanske halv 6 det bror på om jag har den lektionen där vilket jag inte vet än och på fredagar slutar jag halv 3. Det suger riktigt hårt, kommer bli hemskt i vinter då kmr det vara kolsvart när man slutar skolan. Det är inget roligt schema för oss med egen häst direkt. Jag kommer får jobba långt in på natten om jag ska hinna med läxorna också. Jag som trodde schemat skulle bli bättre i 3:an men jag hade visst fel...


Anmäld första hopptävlingen

Nu har jag anmält mig till första hopptävlingen också. men den här gången blir det inta bara första lokala hopptävlingen för mig och Moa tsm utan även Moas första hopptävling i sitt liv (om man inte räknar med clear rounden i våras), spännande! Det blir på Ågesta 90 cm den 25:e september :)


Filmen!

Här är filmen från tävlingen idag :)

Om ni vill ha musik till:




Nöjd efter tävlingen trots ryttarmissar

Nu är tävlingen avklard och jag är nöjd. Jag gjorde några tabbar vilket gjorde att vi fick några avdrag. På framridningen kändes hon jättefin. Hon var skitfin i den ökade traven. Inne på banan så kändes det också bra. Jag tog ut för mycket i hörnerna vilket gjorde att hon inte tangerade där. I den ökade traven blev jag lite för ivrig vilket resulterade i att hon fatta galopp! usch vad sur jag blev på mig själv då. Jag fick även ett taktinslag i den ökade skritten, det här gjorde ju att vi tappade poäng.

Jag skulle nog haft henne lite mer lösgjord och lägre i formen för en LB. I ökningarna i galoppen blev hon lite öppen i formen. Trots mina missar fick jag mest 6or, några 5:or och en 7:a, sen fick jag 3:a på den ökade traven som för mig blev galopp. Slutade på 59% och hade jag inte tappat mig så mkt så hade jag fått högre för jag tycker Moa allmänt kändes riktigt fin, känns skönt att det är saker som verkligen går att fixa tills nästa gång :)

Allmänt intryck fick jag såhär:

Gångarter : 6

Framåtbjudning: 6

Lösgjordhet: 6

Ryttarens sist och hållning: 7

Korrektheten i uppvisningen: 6

Kommentar: Trevlig häst, ganska stadig i sin form men behöver formen bättre på böjda spår för bättre lösgjordhet och lägre.

Bilder från idag, film kommer!













Taggad

Efter shoppingturen med mamma åkte jag upp till stallet. Hästarna hade tydligen skenat runt hysteriskt i hagen idag så de hade fått gå in. Vi gick promenad med dem. Jag hade tänkt att rida men så överansträngda de blev av deras äventyr fick Moa bara skritta en stund idag. Jag putsade sen alla grejerna tills imorrn, fixade iordning Moa dvs tvättade benen och svansen, ryktade nogrannt och knoppade m.m. Småfixade även lite annat tills imorrn.

Jag kommer starta vid typ halv 10 imorrn vilket gör att vi åker från stallet ungefär vid 7 på morgonen. Jag är riktigt taggad och förhoppningsvis blir det roligt. Jag känner mig väldigt lugn och inte alls nervös, förr brukade jag vara väldigt nervös dagen innan tävling och ha svårt att sova på kvällen. Jag har ju dock inte tävlat så mycket, jag hoppa på att det blir mer nu när jag har egen häst, iaf sålänge vi båda tycker det är roligt :)



Så här fina kommer vi vara imorrn, typ... ;)




Uppe med tuppen

Godmorgon!

Jag vaknade vid 6 imorse och var ganska pigg, men vilade liten stund och sen gick jag duktigt upp till stallet med unden vid halv 7. Det tog ca 35 min eftersom jag hade hunden med mig också. Väl framme så släppte vi ut hästarna i sommarhagen. Jag mockade och fixade grejerna också.

Jag berättade inte om ridpasset igår men det gick bra. Jag red först ut och klättrade i skogen, red lite slalom bland träden också. Försökte få henne mjuk i sidorna och träden hjälpte mig verkligen med det. Höger varv är svårast, där har hon svårt att släppa igenom i yttersidan. Men efter en stund släppte hon fint där också och hon blev riktigt mjuk och rund. Gick in en stund på volten sen. Körde lite tempoväxlingar i galoppen och sen körde jag programmet. Det gick bra, skulle velat haft lite mer framåtbjudning bara.

Snart åker mamma och jag och handlar lite grejer som behövs till tävlingen imorrn. I em ska jag rida Moa och fixa inför imorrn.



Sist jag tävla var på blåkulle för 1 och 1/2 år sedan med min dåvarande hyrponny. Haha snygga vi är med typ hoppträns, jag har chaps, hästen har hur lurviga ben som helst, snyggaste hjälmen...

Lista sommaren 2011

 

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Bott själv i en egen stuga i massa veckor.

Vilka länder besökte du? Inga :(

Är det något du saknade under sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012? Massa dressyrlektioner med Moa.
Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas? Jag suger på att komma ihåg datum.

Största misstaget? Har inte gjort några stora misstag den här sommaren.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej eller jag blev magsjuk när det var 2 dagar kvar på sommarlovet.
Bästa köpet? Har inte köpt så mkt men det var väl ett pannband till Moa som jag köpte på Horze.

Sommarens väder? lite upp och ner

Vad spenderade du mest pengar på? Hahha på Moa

 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? När det gick riktigt bra när jag dressyrade med Moa :P

Sommarens låt? Hmmm... vet faktiskt inte.

Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Jag har nog skrattat mer under tidigare somrar men jag var inte ledsnare för det.

 

Vad önskar du att du gjort mer? Solat och badat

Vad önskar du att du gjort mindre? Målat, inte för att jag målade så  jättemycket men jag suger på att måla och dessutom har jag mer färg på mig än det jag skulle målat ;)

Hur tillbringade du midsommarafton? Med familjen på landet :)
Sommarens favoritprogram på tv? Hade inte tid att kolla på tv!

Böcker du läst den här sommaren? Haha inga även fast jag lovade mig själv att jag skulle läsa mer.

Största musikaliska upptäckten denna sommar? Att Håkan Hällström har gjort ganska bra låtar. Har typ aldrig lyssnat på hnm förut men hade massa gamla låtar på min mobil sen syrran hade den och då bla låtar med Håkan Hällström och jag tyckte dem var riktigt bra.

 

 

Något du önskade och fick? Åka till Liseberg och som tur var har man en sån underbar vän som bjuder med än dit!

Något du önskade dig men inte fick? Åka till landstället i Småland, hann inte med det :(

Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern? Jag gjorde nog inget speciellt, tror jag åkte upp till stallet.

 

 

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Ja, vi brukar göra något tsm i familjen. Typ åka någonstans men det blev inte av det här året.

Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2011? Jag har mest haft ridkläder och arbetskläder på mig, haha.

Sommarens hetaste? Hetaste vaddå?

Sommarens bästa tillfälle? Hmmm, jag vet inte antingen Liseberg eller midsommar :)

 


En vanlig fredag för mig

Nu känns det verkligen som jag är tillbaka till det vanliga. Sitter här på morgonen och kollar på Jims värld innan jag snart ska åka till skolan. Ikväll ska jag upp till stallet och senare blir det mys framför tvn. En vanlig fredag för mig helt enkelt. Nu mår jag bra, har inte ont i magen eller nåt. Jag hoppas jag är frisk nu.

Forgiveness does not change the past, but it does enlarge the future.

Ridpasset idag var ingen höjdare. Jag mådde riktigt illa, kallsvettades och orkade inte hålla humöret uppe. Jag är jättesur på mig själv för att det gick ut över Moa. Det är verkligen inte OK att jag bli sur på Moa när det egentligen är jag som är problemet!

Just nu kollar jag på true talent. Åt inte alls mkt till middag men har ont i magen iaf. Jag vill bli frisk nu!!!



Hemma från skolan

Jag é hemma från skolan idag. Imorse hade jag ont i magen och mådde illa. Sov inge bra i natt heller. Har fått gått på toa många gånger. Nu mår jag iaf bättre och har inte ont i magen. Det går lite upp och ner med den här magsjukan jag har just nu. Ena stunden känner jag mig helt frisk och sen helt plötsligt får jag jätteont i magen och mår illa. 

Jag ska iaf rida Moa ikväll, jag måste träna in i det sista tills tävlingen på söndag.

Dagens ridpass

Red i ridhuset idag. Försökte först få henne rund och låg och mjuk i sidorna. Hon var lite stel ibörjan och ville inte ta ytterskänkeln i högervarvet. Jag blev lite hård och fast i min ridning ibörjan vilket gjorde att hon inte släppte igenom ordentligt. Men efter 20 min lossande hon och jag red bättre och då började jag med programmet. Första gången gick ganska bra och andra gången gick riktigt bra, framförallt i trav och skritt delarna. Hon blir lite stark i galoppen, ökningen i diagonalen gör hon fint men i avsaktningen sen blir hon väldigt stark. Jag måste verkligen tänka på att ta ut i hörnerna för att kunna fånga upp henne. Jag är iaf supernöjd med hennes trav på slutet. Jag stretchade henne efteråt.



Jag e sugen på att hoppa, det var lite mer än 1 mån sen nu!


Back to school

Då var det snart dags för första skoldagen. Skrev inget om ridningen igår men jag red ut och Moa kändes riktigt fin, lite stark emellanåt men hon jobbade på bra. Mamma fyllde år igår så vi firade det genom att äta middag på kinarestaurang. Jag kände mig bättre igår, hade bara lite ont i magen ibland så då åt jag lite mer mat till middagen, vilket jag verkligen fick ångra sen. Jag kunde knappt sova på hela natten, jag hade så ont i magen och det ville inte ge sig. Jag slapp spy iaf. 

Gick upp 6:10 imorse och hade fortfarande ont i magen och så fick jag ont i huduvet också. Jag mår bättre nu iaf och jag fick i mig lite yoghurt till frukost, jag få nog äta bebisportioner tills magen är tillbaka till sitt vanliga jag. Skolan börjar kl 11, tänkte gå ut med hunden innan dess. Moa skos idag och efter det tänkte jag rida i ridhuset.