Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

Is like wishing for rain as I stand in the desert

Godmorgon på er! Gårdagens ridpass gick mycket bättre än i söndags. Skrittade först runt hagarna och det tar väl ca 15-20 min. Red sen in på volten. Jobbar ju bara på raka spår så det blir mest övning på rakriktning, övergångar, halvhalter och tempoväxlingar. Lite små jobbig ibörjan men jag försökte bara att andas och sänka kraven. Efter lite galopp blev hon jättefin. Körde tempoväxlingar i traven och där lyssnade hon jättebra både framåt och bakåt. Jobbade i en bra form och med energi bakifrån. 

Idag får hon vila. Ska träna efter skolan och sen plugga fysik, sista provet på onsdag!! Känns både bra och sorgligt. Även fast man hatar att plugga när man väl måste kommer jag ändå sakna det. Konstigt det där. Nej nu ska jag bege mig till bussen, see ya!



I woke up this mornin smiled at the rising sun

Usch vilket jobbigt ridpass! Det var verkligen av eller på. Hon är ju tydligen brunstig nu och gnäggar på allt och alla. Så ibörjan när jag red skrek hon, ville stanna, kollade runt, var ouppmärksam och lite trög. Så det gick ju inte få henne att jobba. Sen märkte jag inte att vi red bredvid ett tågräls så det kom ett pendeltåg farande och Moa blev asrädd, det var första gången hon blev så rädd att hon inte visste vad hon skulle göra. Så efter det blev hon jättetriggad och då var det bara framåt som gällde. Ett himla massa lufttramp och en del bocksprång i galoppen. Stark och lyssnade inte alls på halvhalterna. Sen kom det en moppe farandes i en kurva som stegrade och då blev hon ju också rädd. Haha asså det var ett riktigt skitpass, hon kanske gick bra 5 min av 1h. Men, men så är det ibland. Hoppas på att det går bättre imorrn ;)

Riktig sommarvärme idag förresten. Kändes nästan som 30 grader i solen när jag solade. Ska på skiva ikväll också. Egentligen orkar jag inte men jag går för att jag är en sån himla bra kompis och håller vad jag lovar. Haha nej men vem vet jag kanske kommer ha jättekul. Är bara så trööötttt.


Att Sverige vann Eurovision igår, askul! Loreen var grym!

Frågor

Såg att jag hade fått lite frågor här på bloggen så här kommer svaren:

Postat av: Felicia

Hej!

Jag har några frågor som jag har undrat över länge.
1. Heter din häst Zantiago?
2. Är du rik?!
3. Vad heter din bästavän?'
4. anser du själv dig som en duktig ryttare?
5. Är du 92:a?

SVAR:

1. Nej min häst heter Moa. Däremot hyrde jag en ponny vid namn Zantiago från Karlshems gård. Hyrde honom från hösten 2008 och lämnade tillbaka honom våren 2010. 

2. Haha nej jag tjänar inga egna pengar men förhoppningsvis så har jag jobb snart!

3. Jag har flera bästavänner :D

4. Både ja och nej. Jag tycker jag har lärt mig jättemycket och att jag utvecklas hela tiden. Men jag har massa kvar att lära!

5. Nej jag är 93:a.

Jättekul med lite frågor och är det någon mer som undrar över något så är det bara att fråga! :)

En uppskattad galopp!

Stackars bloggen, det händer inte mycket här inte. Jag är verkligen inne i slutspurten när det gäller skolan. Efter onsdag nästa vecka så ska det firas! 

Igår var första gången jag la in lite galopp och någon tyckte iaf att det var väldigt kul. Moa brunstar som satan just nu och hon är så äcklig. Hon har aldrig hållt på såhär förut men jag antar att det är för att vi står i ett stall med fler hästar. Så fort jag ställer upp henne i gången trycker hon upp rumpan mot en boxgranne och skvätter och har sig. Hon blir lite gnäggig och mer uppmärksam på andra saker runt omkring nu under hennes brunst.

Jag red ut igår och det var en pigg tjej jag hade att göra med. Red mot jordbro runt gravfältet där. När hon är pigg blir hon alltid lite tittig och det kom värsta högljudda motorcykeln. Men som tur var, var det två hästar framför mig som jag bad stanna. Och då höll hon sig lugn. Haha det här var andra gången någon frågade om Moa är en unghäst men de tyckte hon var väldigt fin iaf ;) Jag fortsätter själv sen och jobbar henne i trav och skritt. Försöker mig sen på en galopp och det var ju himla kul! Haha det blev en del bockningar om man säger så. Men jag var beredd på det. 

Hon är satans fin när hon har massa energi om man väl lyckas fånga upp allt. Hon blir ju såklart stark och skiter i att lyssna visa gånger. Det blir mycket halter och halvhalter nu. Hon var jättefin på slutet och jag kunde även ta en liten galopp utan bockningar där hon bara rullade på i rund och låg form. Superhärligt var det att få galoppera igen, speciellt när vädret var så fint!


Jag måste verkligen skaffa fram lite nya bilder!

Smile it irritates those who wish to destroy you

Välkommen sommarväme! Den svenska sommaren borde vara mycket längre, älskar det här vädret! Det rullar på med Moa och ridningen. Mina dagar i stallet ser ungefär ut såhär. Åker dit, mockar, borstar Moa, masserar på de ställen där det behövs, rider, betar, borstar av henne och putsar det som behövs. Enformigt men skönt med rutin. Börjar känna mig mer och mer hemma på Kalvsvik. Svaret från träckprovet på alla hästar kom idag och Moa hade zero mask.

Ridningen gick bra idag. Försökte jobba på i skritt och traven och hon blev fin på slutet. Ska rida innan skolan imorrn tänkte jag. Juste, Mcdonalds ringde idag och vill att jag ska komma på intervju på fredag. Jag vill och måste bara ha ett jobb. Kan inte gå hemma och skrota hela sommaren eller i höst! Så jag hoppas, hoppas att det kommer gå bra på fredag!



Good morning sunshine!

Godmorgon! Jag tror det är något fel på mig. När jag tror att jag sovit jättelänge och verkligen känner mig utvilad då är klockan bara 8. Förstår inte hur jag kan vara så morgonpigg! Igår var jag på bio med några från klassen, vi såg The dictator och den var sjuktrolig. Kan verkligen rekommenderas. Idag blir det att plugga, rida och kolla på ett par skor till studentklänningen. Mer update ikväll!



Life is simple, don´t make it complicated

Slänger in ett litet inlägg här innan jag åker till skolan. Vad skönt det ska bli med 4 lediga dagar i rad. Dock kommer jag mest behöva plugga men det blir bio med några kompisar imorrn i alla fall. Åker till Moa efter skolan och rider nog på volten. Min faster masserade henne på djupet igår och hon sa att antingen kommer hon va piggare (vilket jag inte hoppas just nu) eller så blir hon tröttare eller så är hon som vanligt. Vi får väl se om jag märker någon skillnad. 



Running is a pain in the ass. But sure gives me a nice one.

Det var asroligt att rida Moa igår! Det bara kryper i kroppen för att få träna den där tjejen ordentligt igen. Red på volten för omväxlingens skull. Red 30 min och arbetade henne i skritt och trav. Hon var jätteduktig! Jag får det dock inte lätt och man måste passa henne hela tiden. Det blev mycket halvhalter, halter och tempoväxlingar. Hon vill gärna skjuta ut vänsterbogen. Men jag red innanför spåret hela tiden så jag verkligen kunde hålla koll på rakriktningen. Jag får ju bara rida raka spår nu men det funkade riktigt bra på henne. Hon jobbade på fint och skummade ordentligt efteråt. Efter 30 minuter skrittade jag ut i ca 20 min på långa tyglar. 

Idag hade jag tänkt mig något liknande arbete. Men tror att jag bara rider ut istället, vi får se. Nu ska jag snart gå mot bussen. Eller snarare stappla mig fram till bussen, jag har världens träningsvärk från gårdagens träning, alltså inte det med Moa, utan från ett F&S pass. 


Åååå vad jag saknar hoppningen!

Trava, trava, trava!

2 veckor har gått sen jag började skritta uppsuttet på Moa så idag betyder det alltså att jag får börja trava henne lite smått. Ska börjar med 5 minuter med 1 minuters intervaller. Ska alldeles strax åka upp till stallet. Dagens träning är avklarad i alla fall, tog en löprunda ute i regnet. Var sådär lagom blöt när jag kom in. Annars idag ska jag väl bara ta det lugnt, ska försöka plugga lite också.



Young and wild!

I vanliga fall skulle jag gosat ner mig i sängen vid det här laget och vara redo för nattens sömn. Men så är inte fallet idag. Om någon timme drar jag in med kompisarna på skiva. Det blir väl inte sova förrän kl 6 imorgonbitti och sen är det ju skola, härligt! Haha nej men det blir nog kul.

Åkte till stallet direkt efter skolan där jag mötte upp min faster. Hon kände igenom Moa och masserade lite grann. Finns vissa saker att hålla koll på nu när hon sätts igång. Det blev ingen ridning för det hann jag inte men hon får ha sin vilodag idag istället för på torsdagar som hon brukar.



Even the best fall down sometimes

Då kom det som jag väntat på. Red in en stund på volten och det var första gången hon var där inne och det fanns mycket att flåsa för tyckte hon. Iaf så finns det en bro vid sidan av volten och där red det över tre hästar och direkt efter började de trava. Bron knakade ganska mycket och Moa fick damp. Hon bocka, stegra skithögt, det här var verkligen rekord! Det var första gången som det kändes obalanserat och vi höll på att välta bakåt. Jag hade långa tyglar och hann inte få tag i något stöd så jag hamnade bakom sadeln på hennes rumpa efter första stegringen, sen stegra hon igen och jag gled fint av bakdelen. Det var tur att hon inte sparkades när jag var så nära baken. Landade ganska snällt och gjorde inte illa mig alls. Efter det forsatte hon hålla på och hon var lös och sen sprang hon till stallet. 

Hon stannade utanför och jag fick tag på henne. Satte upp igen och red ut en stund och jobbade henne. Gick sen in på volten igen när hon lugnat ner sig. Jag som verkligen lyckats sitta kvar hennes stegringar och bockningar men den här gången gick det inte, för mycket överskottsenergi. Jaja ingen skada skedd. Blir aldrig rädd när hon håller på sådär heller, man har liksom blivit lite van X) haha!



A person does not seek luck; luck seeks the person

Tur att jag kollade på schemat om kvällsfodringar, för det är tydligen jag idag. Jag hade för mig att jag hade den om en vecka. Hade ju verkligen suttit fint om man missar sin första kvällsfodring i nytt stall. Haha så kan det va ;) Red ut på Moa en sväng och skrittjobbade, hon var lite småtittig men hon arbetar alltid bättre när hon är mer vaken. Efteråt fick hon beta en kvart vilket var väldigt uppskattat.

Nu sitter jag här på mitt rum och bara tar det lugnt. Har precis varit ute och springit 5km. Det är sånna här dagar man bestämmer sig för att man aldrig vill springa mer i sitt liv. Det var så jobbigt, alla musklerna i kroppen kämpade emot en. Fattar inte hur det kan kännas så olika att springa exakt samma runda. Vissa dagar känns det som man svävar fram och andra dagar (som idag) känns det som man springer och springer men aldrig kommer fram till dörrren. Aja jag stannar iaf alddig hur jobbigt det än är, envis som jag är.





I don´t think you know how easily you can make me smile

Här uppdateras det som vanligt förfullt! haha. Har det hänt något spännande då? Nja, inte direkt. Har varit i stallet och skrittat ut med Moa som har skött sig riktigt bra alla gånger. Var med Sadia och Zena i fredags, Ebba igår och sov över där till idag. Har pluggat lite också. Det är mycket prov här sista månaden, men det är bara att kämpa på. Även om jag inte tror det nu kommer jag säkert sakna det efter studenten. 



Summerfeelings

Rena sommarvädret idag ju! Superhärligt. Red ut en sväng på Moa i srkitt som vanligt. Red ca 45 min och sen fick hon beta i typ 15min. Annars idag har det bara varit skolan och direkt efter gymmade jag på friskis och svettis. Blev frisk i måndags så har kunant träna nu tre dagar i rad efter min 1,5 veckas vila på grund av halsont. Känns askönt att kunna träna igen. Har inget spännande att berätta, livet rullar bara på som vanligt ;)


Bild för nästan exakt ett år sen

haha så sant

Lesson in life...