Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

You are y sunshine, and you make me happy when sky is gray

Godmorgon!
Är hemma hos Ebba. Sov över här från igår. Red ju för första gången på 5 veckor igår också. Superhärligt att vara på hästryggen igen. Fick sällskap ut av en tjej vars häst också varit skadad och får bara skrittas just nu. Hennes häst var väldigt lugn vilket gjorde att Moa höll sig på marken hon också även om hon gick väldigt raskt. Men hon tyckte säkert det va skönt att få rör lite på sig. Juste, vår bil blev påkörd igår. Vi hade parkerat den vid stallet och helt plötsligt rullar en bil ner för en backe mot våran bil utan förare. Den kör rätt på vår bil. Tjejen hade glömt att lägga i en växel stackarn. Det blev en liten buckla. Nej nu skriker mig mage efter frukost så nu ska jag ta och väcka Ebba så man får något i magen!


Neeej, nu ska jag ta och väcka snyggingen till vänster!

Jippie!

Yey! Moa är helt ren och friskförklarad! Nu är det bara att börja sätta igång henne. Ska börja skritta i 10 dagar men jag lägger på lite till så typ 2 veckor, ska skritta i 45-60min. Sen kan jag börja trava lite smått osv. Såklart är det ju lite segt att sätta igång men jag är ändå överlycklig att hon är frisk! Nu måste bara jag bli frisk också, min hals vill itne sluta göra ont. Har inte träna på en vecka och jag har abstinensbesvär!






Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma

Hoppas på att få komma iväg till veterinären imorrn då. De har inte fått svaren på proverna än för den hostande hästen och har de inte fått de imorrn kan vi inte åka då heller. Någonting säger mig att vi inte kommer komma iväg. Det är så tråkigt att bara promenera och inte kunna kämpa för att uppnå sina mål. Jag vill rida och tävla!Men ibland blir det inte som man hade tänkt sig. Har haft ont i halsen i en vecka också så har inte kunnat träna. Får abstinensbesvär snart, det vill inte bli bättre heller. Aja, det går upp ochd et går ner. Snart vänder det väl och går mot det bättre ;)





There is nothing on this earth more to be prized than true friendship

Nehe såklart hostar en häst i stallet och då fick vi inte åka till stav idag förrän den hästen har testas. Så typiskt. Aja vi åker dit på fredag istället när testerna har kommit. Gick en promis som vanligt och Moa traskade på. Blev lite rädd för en sementblandare men lyckades få henne lugn ganska snabbt. Sen fick hon beta en stund också vilket hon inte direkt tackade nej till. Jaa annars idag har jag bara varit i skolan. Har skrattat ovanligt mycket, haha det var en riktig flumdag. Tur att man har så roliga kompisar annars hade jag aldrig pallat med skolan. 


I wanna ride, ride my horse!

Everything should be made as simple as possible but not simpler

Va mysigt det var att gå promenad med Moa idag.... eller inte. Hon har varit så duktig och och skött sig varje dag när jag har gått promenad. Men idag var det en väldigt, väldigt läskig grävskopa som arbetade en bit bort som skärrade upp hästen. Runt, runt sprang hon mig och höll på. När hon blir rädd vill hon gärna springa nära mig också. Hon drar liksom inte iväg. Hon mer stressar runt mig. Så vi förflyttade oss tillbaka till stallet genom att hon sprang runt i cirklar runt mig. Haha jaja vi kom tillbaka rena och hela iaf ;) Det kommer bli en ren fröjd när man ska börja rida på henne igen ;)


Grävskopor är inte och leka med tycker Moa!



Why is Monday so far from Friday but Friday so close to Monday?

Man får verkligen ingen blogglust när man inte kan rida. Jag har ju liksom en hästblogg! Men imorrn ska vi tillbaka till veterinären för andra gången. Förhoppningsvis är hältan borta den här gången. Moa har varit extra pigg och framåt de senaste dagarna. Hon är lite rastlös och skulle nog behöva ridas snart. Hon verkar trivas på nya stället iaf. Fast hon är alltid ganska lugn på nya ställen så egentligen vet jag väl inte. I helgen har jag varit i stallet, min plast farfar hade födelsedagsfest här i lördags, var med Ebba igår och sen har jag haft ont i halsen också och haft svårt att sova på kvällarna på grund av det. Ska snart gå till bussen för att sen bege mig till skolan. Kort dag som vanligt på måndagar och efteråt åker jag till stallet. Kanske tränar idag om halsonten är borta.

Jag har vunnit!.... eller??

Snart så åker vi iväg med sadeln för omstoppning, äntligen. Efter det åker jag till stallet och pysslar med min kära häst. Bloggade varken igår eller i torsdags men orkade inte. I torsdags var det jag ju på skiva, kom hem 5 på morgonen och sov bara 2,5h och sen var det ju skola. Var astrött hela dan så gick och la mig kl 20 och sov till kl 9 idag. Så nu har jag sovit 13h.

Jag hade en sjukt konstig dröm. Jag var med i en tävling av Mcdonalds där man kunde vinna tretorn stövlar. Det utsåg den som tränade mest. När jag sen gick in på Ica Maxi (där de även har en Mcdonalds) stog det massor av folk som jublade när jag kom in. Jag hade tydligen vunnit. Så jag fick ett par tretorn stövlar, godis och mat på Mcdonalds. Jag fick också gå upp på en prispall som var sjukthög. Jag är lite höjdrädd och den skakade så jag stog där uppe och var jätterädd.

Efter det fick jag gå runt i affären med en tjej som var jättejobbig. Hon var bara allmänt irriterande. Jag ringde till mamma och sa att jag hade vunnit men hon blev inte alls glad för min skull. Hon tyckte det var onödigt med ett par tretorn stövlar eftersom Moa är skadad och inte kommer kunna hoppas på ett bra tag. Jag kunde ju inte rida med tretorn i dressyr sa hon, hahah. Sen när jag kom ut mötte jag mamma, min syrra och min mormor. Jag skulle bjuda dem på donken för jag fick det i priset. Men dem var jättejobbig och ville bara ha korv istället. Så då fick jag äta på donken själv. Däremot var menyn jättekonstig. Det var liksom en stor låda med hur många chicken bits som helst, plus hamburgare och jättelite pommes frites som hade klumpat ihop sig. På chicken bitsen var den sån här dillsås man brukar få i skolan. Hahah jaa där tog min dröm slut.






Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Hejhej! Livet flyter på som vanligt. Idag var det ju skolan först, direkt efter åkte jag till stallet. Mockade, pysslade med Moa, gick en promis med henne och mockade hagen. Efteråt åkte jag till F&S och gymmade 1h och 30 min. Sen åkte jag hem och roligare än så blev inte min dag. Jag vill rida nu! Blir jättesugen på att galoppera längs stigarna runt om kalvsvik, det har ganska många fina ridvägar. Dessutom håller de på att fixa en ridslinga med belysning på 4 km som ska vara klar till sommaren. Imorrn kommer jag nog inte att uppdatera bloggen. Kommer först vara i skolan till halv 6 därefter åker jag till en kompis och för att senare på kvällen gå på studentskiva. Men på fredag kanske jag slänger in ett inlägg ;)


Tänk att jag inte har ridit på hela 4 veckor!



You can't put your arms around a memory

Då var man tillbaka till verkligheten igen efter en veckas skönt påsklov. Börjar 11 på måndagar så fick ändå en fet sovmorgon. Skolan bestod av idrottslektion med basket, blev astrött men man kämpar alltid mer när man kan och sista lektionen var matte. Soft dag, I know. Älskar måndagar!

Tog mig sen till stallet och är stolt över minnet. Det är fyra år sedan jag gick den där något slingriga vägen för att komma till kalvsvik och gick vägen bara några gånger då men jag kommer fortfarnade ihåg. Från skolan till kalvsvik tog det väl ca 40 min. Tar först bussen till handenterminalen och sen pendeln till Jordbro. Där ifrån går man ca 20 min och sen är man framme. Väl i stallet mockade jag, pysslade med Moa och gick en promenad med henne. Träffade en del nya ansikten men det kommer jag väl göra några dagara fram över, det kommer nog ta en stund innan man lär sig alla namnen. Men alla är verkligen jättetrevliga här och hälsar och frågar. Efter promenade mockade jag hennes hage. Det var min dag det :)


Undra om Moa saknar Masala



Prediction is difficult, especially about the future

Sådär ja! Då har man sökt lite kurser och program till högskola. Jag är ganska säker nu på att jag vill ta ett sabbatsår och försöka ta lite kurser och hitta ett jobb. Sen vill jag nog gå veterinär eller djursjukskötarutbildningen men jag behöver fundera lite, jag kanske vill bli civilingenjör istället? Men man kan ju söka till så mycket man vill och sen kan jag bestämma mig mer i sommar hur jag tänker planera resten av min framtid. 
Just nu ser min antagning ut såhär iaf:



Celebrate endings - for they precede new beginnings.

Herregud vad grejer man har! Hela bilen är nu proppfull med hästgrejer som ska flyttas till det nya stallet. Det gick bra igår iaf i snövädret. Tog bara med det mest nödvändigasdte igår och tar allt annat idag. På grund av vädret igår gick det inte att köra transporten til stallet för pappa har sommardäck på sin bil så då var jag tvungen att gå med Moa hem till mig, det tar ca 30 min. Men det gick bra, det var en väderkvarn som rörde på sig som var lite läskig, annars gick det bra och hon var duktig och gick på raskt.

Sen var jag tvungen att vänta en stund med Moa i vårat villa område. Älskar alla blickar vi fick av bilisterna, står liksom i ett villa område i snöväder och betar hästen. Haha tillslut kom mamma och pappa med transporten och Moa bara plöjde in när hon såg höet. När vi väl var framme fick hon gå in i sin box, hälsa på grannen och äta em mat. Hon var jättelugn men hon brukar vara lugn på nya ställen. Små fixade lite och pratade med några där sen åkte vi hem. Haha ägare till stallet hade sagt att Moa hette Cinderella så det stog det på tavlan. Men jag tycker Cinderella var finare än Camomill så hon kanske får heta det istället ;)

Nu har mamma och jag precis lastat in alla grejer från gamla stallet och om en timme åker vi upp till nya stallet och fixar, pysslar lite med Moa och går en promis. Känns konstigt att se gamla stallet tomt, att inte Masala och Moa står där längre. Sorgligt men samtidigt kändes det bra igår på nya stället, lite spännande är det också.




Hejdå stallet kommer sakna dig!

Never regret. If it's good, it's wonderful. If it's bad, it's experience.

Nu är det jul igen, badubajul igen! Eller....? Man kan ju tro det iaf när det är typ 1 dm snö ute när man vaknar. Jag kunde inte direkt njuta av sista morgonfodringen i stallet när det var snöstorm. Inte för att det brukar vara så mysigt att gå upp tidigt men hade det varit fint vårväder hade jag ändå kunna minnas sista morgonfodringen som något mysigt. Idag kommer det att bli lite pyssel med flytten och allt. Åker till kalvsvik så vi är där med Moa vid halv 3. Kommer bli så himla sorgligt. Moa kommer nog sakna Masala också, de har verkligen blivit bästa kompisar. De har ingen anig om att de ska skiljas åt heller, stackarna. Jag flyttar iaf till ett bra stall med trevliga människor (tror jag) och det känns som det kommer bli bra där också. Men det känns ändå jobbigt att flytta, det kommer bli en stor omställning för mig och säkert för Moa också. 


Gammal bild



The best things in life come in threes,like friends,dreams,and memories

Hmmm.. vad ska jag skriva. Ska jag berätta om gårdagen? Okej, då gör jag det. Hade askul hela dagen. Först var det bara Ebba, jag och min syrra. Vi hittade på massa roliga saker på studsamattan och sen spelade vi kort. Senare på em kom Zena och Saia och joinade oss och så såg vi på film, busringde och snackade. Fick iaf skratta mycket igår som jag ville. Idag blir det över till lite tråkigare grejer...plugga... Fast ska till frissan och hästen sen så det blir ju kul iaf. Nej nu ska jag ta upp det roliga samhällshäftet och använda mitt klipska huvud för att kunna svara på frågorna, avundsjuk?



I wish people had tails so I could slam doors on'em

Stackars min kropp, har världens träningsverk i armar och ben. Gymmade ganska hårt igår och sprang imorse. Om en stund ska jag vara med Ebba när hon vaknat. Jag behöver garva lite och det är vi bra på iaf ;) Vi får väl se vad vi hittar på för bus. Vi ska iaf till sågen och hämta ut Ebbas nya mobil och så tar vi med oss hundarna. Kanske uppdaterar mer ikväll om ni har tur.



Everything happens for a reason

Då ska ni få veta hur det var med Moa. Det var väl lite både ris och ros, fast mest ros. Hon har blivit mycket bättre men vid böjprovet kände veterinären att hon ömma lite fortfarnade i kotan och han markera lite de första stegen. Så för att vara på den säkra sidan behandlades hon igen i kotorna fram och så ska vi tillbaka om två veckor. Men det var en stor förbättring sen sist, mer framåtbjduning i hästen var det också. Hon tyckte det var kul att få trava och röra på sig. Sen blev det lite hastigt bestämt att vi ska flytta till kalsvik nu på lördag. Jag trodde det skulle dröja lite längre men det blir nu på lördag istället. Är lite nervös. Det kommer bli en stor omställning både för mig och Moa.