Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Elin Pamlin

Hej! Elin heter jag och är född 1993 i oktober. Jag älskar hästar och har ridit sedan jag var 8 år. Har ridit på lite allt möjligt; ridskola, som medryttare, halvfodervärd, sommarhäst och hyrhäst. Just nu håller jag på att letar efter en häst att köpa. Den här bloggen handlar om hästar, ridning och allt som hör där till. Hoppas ni gillar det!
RSS 2.0

Tips jättebra pannlampa

Tips på en riktig bra pannlamp. Mamma köpte en pannlampa till mig förra veckan och jag blev glatt förvånad när jag provade den. Riktigt bra lyse och dessutom är den ställningsbar. Perfekt för oss som rider. Jag har haft massa pannlampor och ingen har varit bra. Nu har jag äntligen än som man ser bra med. 

Lampan heter REVOLUTION HEAD STREAM 130LUM och kostar 249 på stadium :)



"Individually, we are one drop. Together, we are an ocean."


Everyone gets knocked down, the question is: Will you get back up?

Det går inte att gå in på min blogg på google chrome som det brukar göra. Det har blivit något konstigt men ska försöka fixa det. Vet inte om det bara är på min data men tror det är på andras också. Ni med andra nätverk funkar men inte just google chrome.

Kan berätta om ridpasset igår. Red för Jennie och det gick jättebra. Vi körde på samma spår som sist. En del volter, övergånger och förvänd galopp. Moa var jättefin och det går bara bättre och bättre varje gång. Jag red mer än vad jag brukar göra vilket resulterade i att Moa var rundare och mer framme för skänkeln. "Nu dominerar ni på LB klasserarna, nu ska ni bara dominera på LA klasserna också", Jennies kommentar efter dagens lektion ;) Det är att fortsätta jobba på kvickheten, formen och elastiiciteten. Har ridit fyra gånger för henne sen efter sommaren och det känns som vi tar 10 steg framåt varje gång jag rider så det känns super. Skönt att vi kom ur den tråkig svackan vi var i hela sommaren. Det förstörde så mycket kändes det som, men nu är vi på rätt spår igen :)


Rolig tröja

Såg en rolig tröja som jag tyckte mamma skulle köpa på globen horse show. Tyckte den stämde bra in på henne ;)


Hittade inte tröjan på internet så fixade den här själv på internet men den såg typ ut såhär ;)

bloggtävling



Klicka på bilden frö att kma till tävlingen :)

Moas halvsyrra.. eller??

När mamma och jag var på Globen Horse show i fredags så när de ropade in Pontus Westegren på hoppbanan så lät det som speakern sa " Pontus Westergen på hästen Camomill som är efter Campari M" Jag och Mamma bara what?? Haha är Moa inne på banan eller? För er som inte vet heter Moa egentligen Camomill och är efter Campari M.

Hästen var mörkbrun som Moa och på längt håll såg de ganska lika ut. Jag var tvungen att kolla upp det på mobilen på en gång. Det visade sig att Pontus Camomill var efter Cameron M inte Campari M. Haha men det var ju riktigt likt. Det var väl ändå bra att de inte är släkt för de gick inte alls bra för dem, de blev uteslutna ;)


Pontus Westergen, vet inte om de är Camomill på bilden men kan vara det.

Min häst är fin :)

Ok jag lovar, sista gången jag byter header på ett tag nu :P

Idag red jag lite cavaletti och studs. Ställde först upp fem cavaletti längs medelinjen och med lite avstånd ställde jag sedan upp 3 studs. Så red jag i båda varven och vände på steken med mera. Moa var jättefin, hon tyckte det var super skoj. Blev lite taggad och stark när jag skulle ta studsen först och sen bryta av till trav för att rida över cavalettin. Första gången hann jag inte bryta av till trav så fick lägga en volt men det andra gångerna gick det, skulle dock vilj att hon gör övergången snabbare. En väldigt bra övning som gör hästen både lösgjord, lyhörd och uppmärksam. 

Kamerna tog mest suddiga bilder men det bli några som blev OK.


















Lördag

Blev inget inlägg igår, hade fullt upp hela dan. Var ju både på fm och kvällsshown på globen. Allt var kul att se. Häftigast var ju Lorenzo med sina sju skimlar, herregud säger jag bara! Fattar inte hur han lyckades få sina hästar att göra allt det där. Köpte lite grejer i annexet. Ett beige/shampange färgat shcabrk, matchade lindor, paddar under lindorna och pikeur ridbyxa. 

Idag var jag på fm med Moa till stav och kollade sadlarna. Dressyrsadeln låg bra, kan stoppas om. Hoppsadeln var lite trång framtill som jag misstänkte. Så hon skulle behöva en lite vidare sadel framtill. Ska kolla lite på internet nu om det finns någon begagnad annars få det bli en ny. Tänkte kolla lite på lippo sadlarna och globus. Annars idag har jag pluggat religion med Ebba och nu ska jag laga mat. Ebba kommer hit igen sen. 

Köpte bland annat ett schabrak som liknar det här:



“Life is never boring, but some people choose to be bored.”

Har inget att göra så skriver ett inlägg här. Är inte trött så kan inte sova heller. Min dag idag har varit som vanligt, forutom att jag inte har ridit. Skolan började 9 och slutade 15. Lyckades få VG på eng C provet vilket gjorde mig förvånad, känner mig trygg i alla ämnen förutom fysik B och eng C, det är de ämnena som jag kanske bara kommer få G i. Försöker att ha som mål att inte ha ett ända G i något ämne men fysik B är svårt asså. Så det finns nog en stor chans att det spricker där. Jaja vad gör det om hundra år?

Annars har jag mest suttit vid datan idag. Bland annat så har jag fixat bloggdesign åt Nell och sånt tar en himla tid. Timmarna bara flyger iväg. En lite paus blev det dock när jag åkte upp till stallet och tog in hästarna och fixade grejerna. Pappa hjälpte till också så det gick extra snabbt. Imorrn har jag morgonfodrningen och tänkte passa på att rida i ridhuset då också. Sen är det ju globen nästan hela dagen med mammsen! :)


Designen som jag fixade idag åt Nell :)

Ser ni katten?

Ser ni katten? Det tog typ 1 min för mig innan jag såg den. 



"What is a friend? A single soul in two bodies."

Tjo på er!
Red ju ut med Nell i mörkret. Trodde Moa skulle vara pigg och hålla på för hon kändes pigg och lite tittig innan vi mötte Blackie och Nell. Varje gång jag tror att hon kommer hålla på så gör hon inte det och när jag tror att hon kommer vara lugn då tänder hon till och börja bocka m.m. Idag var hon lugn och höll sig i skinnet hela ritten. Nu ska jag läsa lite samhälle och sen ska jag sussa.


Bara två dagar kvar..

Bara två dagar kvar till globen horseshow börjar. Jag ska gå på fre fm och på kvällen. Har inte tänkt så mycket på om jag behöver köpa något i anexet. Men tänkte titta lite på hjälmar och kandar. Skulle vilja ha en uvex hjälm så får väl se om det finns några där. Åker upp till stallet om tre kvart och ska rida ut med Nell kl 5. Mer uppdatering ikväll!



Duktig Moa!

Jag spyr på matte snart! Prov imorrn och jag har inte gjort annat än att plugga matte sen jag kom hem från skolan och jag har ändå en del kvar innan jag kmr känna mig "färdig". Imorse red jag lektion för Jennie och det gick jättebra! När jag skulle rida dit var Moa lite tittig och så höll hon på lite när vi skulle svänga in till högdalen, reste sig lite och stampade i marken men jag lyckades övertala henne ganska snabbt att gå iaf. Så jag trodde hon skulle vara stoig när jag red lektion men det var hon inte.

Jag fick rida lite volter, skänkelvikningar, förvändgalopp, ökningar i trav och ridning på raka spår (runt fyrkanten och på medellinjen). Det jag framförallt fick tänka på var att bibehålla energin, ställningen till höger och ha ett ordentligt stöd på yttersidan i vänstervarv där hon gärna skjuter ut bogen. Moa var jättefin och var mycket rundare i formen än den senaste lektionen. Uppmärksam på mina hjälper även om hon behöver bli kvickare. Fick till en jättfin galopp emellanåt. Jag tycker jag red riktigt bra. Måste tänka på att titta upp mer bara. Moa var jättesvettig efteråt, helt dyngsur under sadeln stackarn. Hon fick jobba ordentligt idag min fina pärla :)

Jag har inte fått en ända dressyrträning filmad sen i maj, måste försöka få mamma at komma och filma ngn dag när jag rider för Jennie. Det är nyttig att se sig själv rida och hur sin häst går. 



Min fina häst!

"If god doesn't like the way I live, Let him tell me, not you."

Dagens ridpass blev ute. Tog det lite lugnare efter gårdagens hoppning. Skrittade och travade bara men jobbade henne ändå. Moa var fin, tog inte stödet i vänster och kom inte igenom ordentligt på högersidan ibörjan men sen lossna hon där också. Skrittmaskinen vid högsalen var på och Moa hatar skrittmaskinen, hon tycker den är jätteläskig. Vi var ändå en lite bit bort men Moa taktade och frustade iaf. Efter det var hon lite uppjagad och tittig på hem vägen men det var inte så farlig. Inga bockningar iaf ;)

Imorrnbitti är det dressyrträning för Jennie så det är bäst att jag går och lägger mig nu så jag inte är helt död när jag ska rida. Så ni får sova så gott mina vänner!



Skrittmaskiner är mkt farliga tycker Moa.
Bilden lånad här ifrån



Gör om igen

Gör om designen igen för min syrra mobbade den andra designen. Kommer se lite konstigt ut innan allt är helt fixat ;)